Sacred Union – MM Ceremonie (Lente Equinox)

De dialoog of dans tussen Yin en Yang, het vrouwelijke en het mannelijke, is aanwezig in het bewegende middelpunt van al het
leven. Overal waar we kijken in de Natuur en de Kosmos, zien we deze polariteit in een dynamische balans harmonieus bewegen: het vrouwelijke en mannelijke complementeren elkaar, doen elkaar groeien, bekrachtigen elkaar wederzijds. Ze vormen een Heilige Twee-Eenheid en in hun dynamisch samen-zijn, creëren ze een ruimte die vol van leven is, die medicinaal, vibrerend en helend is, een ruimte waaruit het leven steeds geboren wordt en weer naar terugkeert om weer opnieuw geboren te worden.

Echter, als we kijken hoe het vrouwelijke en mannelijke in onszelf, tussen ons en tussen ons en het overige leven, beweegt lijkt het heel vaak in het geheel niet op een harmonieuze, levendige en dynamische relatie.  Al millennia lang (misschien wel sinds het Judo Christelijke verhaal van Adam en Eva) lijken het mannelijke en het vrouwelijke elkaar tegen te werken, in conflict met elkaar te zijn, afgescheiden van elkaar. Veel meer bewegend in een neerwaartse spiraal van onderdrukking, manipulatie en beschuldigingen dan samen bewegend en een medicijn-cirkel creërend.

Deze Movement Medicine Ceremonie (Sacred Union) heeft de intentie om heling uit te nodigen voor de dans tussen Yin en Yang in ons, tussen ons en tussen ons en al het andere leven. Zodat in ons deze relatie weer de Heilige Twee-Eenheid kan zijn die ze is: harmonieus, dynamisch, helend, vibrerend en vol met leven. Elkaar bekrachtigend en respecterend. Waardoor wij kunnen leven als de krachtige creatieve wezens die we zijn!

Daarom komen we samen der de Tree of Life, als de dagen en nachten ongeveer even lang zijn. Om samen in ceremonie te gaan en te dansen, te zingen, te bidden, te helen. 
Deze Movement Medicine Ceremonie wordt gedragen door een krachtige cirkel van support en een sterke structuur. Binnen deze structuur word je aangemoedigd om je vrije, unieke dans te vinden en te ontdekken hoe het Vrouwelijke en Mannelijke samen kunnen dansen in een Heilige Twee-Eenheid binnenin jou, in je één-op-één relaties en in je gemeenschappen. Goede muziek en stevige beats ondersteunen je daarbij!

 

In 2022  wordt deze ceremonie gehouden op:
– 19 maart in Maastricht (meer info en aanmelden klik hier)
– 26 maart in Bunnik (meer info en aanmelden klik hier)