Wat is Movement Medicine?

“Movement is life. That intelligence of life is alive and well and moving in you right now”

MOVEMENT MEDICINE is een op het lichaam gerichte bewegingsmeditatie die de verbinding met jezelf, met jouw creatieve vonk en met jouw ziel verdiept.
Door het beoefenen van MOVEMENT MEDICINE  ervaar je weer de wijsheid die voortkomt door te leven vanuit je hart; de vreugde van het weten wie je bent; en de voldoening die ontstaat door jouw unieke gift met de wereld te delen.

MOVEMENT MEDICINE  is voor iedereen die wakker wil worden, die zijn of haar creatieve potentie wil ontdekken, die sjamanisme wil bestuderen en toepassen op een zeer aardse manier, die extase zonder drugs wil ervaren, die in een community wil zijn zonder zijn/haar individualiteit te moeten opgeven en die de moed wil vinden om te leven vanuit de wijsheid van zijn of haar ziel en om zijn/haar unieke bijdrage aan de wereld te geven.  Kort gezegd, het is voor iedereen die bewuste dans wil integreren op het pad van vrijheid,  mindfulness, aandacht en vervulling

MOVEMENT MEDICINE  is sjamanistisch medicijn voor onze tijd. Het geeft ons de directe, belichaamde ervaring van de dans van het leven in onszelf en rondom ons. Wij mensen staan op dit moment voor grote uitdagingen, waarschijnlijk de grootste uit onze geschiedenis. Uitdagingen die – naar mijn mening – voortkomen uit afgescheidenheid; Afgescheidenheid tussen lichaam/materie en spirit; tussen individuen en naties, tussen de mensen-wereld en de natuur-wereld (waarvan we zo kwetsbaar afhankelijk van zijn).
Movement Medicine is een antwoord op deze uitdagingen. Het verbindt ons weer, en vergroot onze capaciteit voor empathie, compassie en actie.

Sinds de prehistorie hebben dans, zang en ritual een belangrijke rol gespeeld in onze mensen-community. MOVEMENT MEDICINE is een hedendaags expressie van deze culturele erfenis. Het brengt oude en moderne wijsheid samen, en ondersteunt je om de transformatieve kracht van je eigen potentieel te ervaren.

Zie voor meer: Waarom dansen? of De Movement Medicine Mandala