Waarom Dansen?

Sinds de prehistorie dansen wij mensen, wereldwijd, met uitzondering van de laatste 250 jaar in de geïndustrialiseerde wereld. We dansten voor heling, voor extase, als ritueel, bij ceremonies en initiaties. Dansen zit in onze botten en genen.

Dansen verbindt ons met ons lichaam, ons hart, onze mind en met elkaar. In de vrijheid van de dans lossen de innerlijke geboden en verboden die het sap uit het leven persen op. Wanneer we dans als een actieve meditatie gebruiken, dan snijdt de dans door het lawaai van onze mind heen. Met aandacht dansen helpt ons om een dieper gevoel van vrede en een grotere verbinding met onze inspiratie te vinden.

Door de beoefening (practise) van bewuste dans, komen onze patronen die in het lichaam zijn opgeslagen aan het licht. En door het bewust worden van onze patronen, kunnen we nieuwe mogelijkheden gaan onderzoeken. De “spirit van de dans” begint dan de dans van ons leven te informeren.
Dat is het moment dat dans, meditatie, heling en energie gaan samenvloeien, en beweging medicijn wordt.

 

Ultimately, deep in the rhythm we have the opportunity to realise we’re all human beings, brought together by a collective love of dancing, and if we’re present to the moment, that’s all that really matters. 
– Christian de Sousa