Wat zijn open lessen

Open lessen zijn een combinatie van vrije extatische dans, gefocusde Movement Medicine meditaties en sjamanistische oefeningen.  We gebruiken dans als meditatie, om awareness te cultiveren en mindfulness te oefenen. Je ontvangt de support om je weer te verbinden met jezelf, jouw ziel, de aarde en al jouw hulpbronnen en je vergroot jouw vermogen om je innerlijke dans in vrijheid met de wereld te delen. Dit kan gebeuren in het spectrum tussen diepe intieme dansen met jezelf tot zeer uitbundige en gemeenschappelijke dansen met anderen. 

Op de dansvloer zijn veel verschillende dansers; Sommigen zijn gecommitteerd aan een wekelijks (of zelfs dagelijkse) dans-practise, anderen komen zo nu en dan, en weer anderen komen een tijdje, blijven vervolgens een tijdje weg en komen dan weer terug. Er is een mengelmoes aan verschillende achtergronden, werk, leeftijden en danservaring.
De dansvloer zelf heeft iedere keer weer een andere energie, afhankelijk van de focus van de les, het tijdstip van de dag, de gebeurtenissen in de wereld, de dansers die aanwezig zijn, het seizoen en het weer.

Open lessen duren meestal tussen de één en drie uur. De lessen hebben een open karakter, het geen betekent dat je je niet van te voren hoeft aan te melden.

 

Zie ook:

Wat kun je verwachten van een open les?

Hoe werken open lessen?

Wat neem ik mee?

Taal?