MM-practise-Belichaamd-Dromen

Ruim 30 minuten muziek als support om Belichaamd te Dromen in Donker Janiuari; Om te luisteren naar, om te openen voor ONZE DROMEN voor/van komend jaar (2023) 

Vooraf:
– Check of je dansvloer (2-3 m2 is al genoeg) veilig is, of er niets op de grond ligt waarover je kan struikelen of uitglijden. En maak het commitment aan je lichaam om naar haar te luisteren en haar grenzen te respecteren.
– Creeer een heilige en hele Ruimte op jouw manier. Nodig daarin ook de Movement Medicine Mesa uit, en alles wat deze Mesa steunt. (ook als je niet weet wat dit is).

De muziek is zonder begeleiding. Daarom een paar woorden begeleiding vooraf:
Eerste twee nummers gebruiken om de danser wakker te maken, om lichaam-hart-mind terug te geven aan het ritme in je botten en bloed. Je dans te verbinden met Aarde en Zon. Dansend in het centrum van jouw cirkel.
– In de overgang naar het derde nummer.
Bewust  van: ” Ik sta hier/dans hier in het heden”.
Weet/Voel/Ervaar het verleden achter je
Voor je de nog in te vullen toekomst, beperkt tot komend jaar (2023).
– Tijdens het derde nummer
Stap die ruimte voor je bewust in met de vraag “Wat wil ik komend jaar, 2023, ervaren?”. Dans met deze inquiry. De vraag is belangrijker dan een eventueel antwoord.
– In de overgang naar het vierde nummer (volume is zachter)
Rond deze eerste dans in 2023 af, en stap met alles wat bewust en onbewust ontvangen is, wakker is, terug in het heden (ritualiseer dat door een stap naar achteren te zetten).
In het heden, zonder iets te veranderen, herinner je je steun, Aarde, Zon, Ritme, Verleden en al je eigen hulpbronnen.
– Tijdens het vierde nummer
Stap die ruimte voor je bewust in (stap naar voren) met de vraag “Hoe wil ik groeien komend jaar?” en /of “Wat wil er door mij heen groeien komend jaar?”. Dans met deze inquiry’s. De vraag is belangrijker dan een eventueel antwoord.
– In de overgang naar het vijfde nummer (volume is zachter)
Rond deze tweede dans in 2023 af, en stap met alles wat bewust en onbewust ontvangen is, wakker is, terug in het heden (ritualiseer dat door een stap naar achteren te zetten).
In het heden, zonder iets te veranderen, herinner je je steun, Aarde, Zon, Ritme, Verleden en al je hulpbronnen.
– Tijdens het vijfde nummer
Stap die ruimte voor je bewust in (stap naar voren) met de vraag “Wat wil ik komend jaar bijdragen/geven?”. Dans met deze inquiry. De vraag is belangrijker dan een eventueel antwoord.
– In de overgang naar het zesde nummer (volume is zachter)
Rond deze derde dans in 2023 af, en stap met alles wat bewust en onbewust ontvangen is, wakker is, terug in het heden (ritualiseer dat door een stap naar achteren te zetten).
– Tijdens het zesde en zevende nummer
In het heden, met het verleden achter je en 2023 voor je, neem de tijd om te integreren. Laat alles wat wakker is geworden, wat in beweging is bewegen. Niet door er over naar te denken, maar door te dansen!! Laat de energie, de emoties, de sensaties, de tintelingen je lichaam bewegen.
Kom langzaam tot rust. Dank alles wat je gesteund heeft, hef de heilige ruimte op, wellicht dat je nog iets in je dagboek wil schrijven en ga verder met je dag.

Over to you dancer. Enjoy!