Onze relatie met seksualiteit is zonder meer aan het evolueren, maar mijn god….. we zijn aardig fucked-up (geweest) met betrekking tot onze seksualiteit. Eeuwenlang hebben we het verhaal geleefd waarin seks vies was en alleen noodzakelijk was voor voortplanting, We hebben het meest kostbare cadeau dat ons gegeven is omhuld met schaamte.
En in meer liberale tradities en tijden is seksualiteit vaak ontdaan geweest van het spirituele: het grote succes van pornografie is nou niet bepaald een goede leerschool geweest voor intimiteit, voor raakbaarheid, of voor de goddelijke wildheid en tedere vrijheid van bezielde seksualiteit.


Om nog maar te zwijgen over het misbruik dat zo aanwezig is geweest in onze menselijke geschiedenis en in alle aspecten van ons leven dat we het tot voor kort normaliseerden en/of collectief ontkenden.
Het lijkt me dat – ondanks alle vooruitgang – we nog een lange weg te gaan hebben.

En dat terwijl onze seksualiteit en onze seksuele energie de bron van leven zijn..
Het is inspiratie, potentie en manifestatie tegelijkertijd. Het is de essentie van onze vruchtbaarheid. Het stimuleert onze zinnelijkheid en levendigheid. Het is lijfelijk, het is heilig, het is goddelijk en het is onschuldig. Het voedt ons en geeft ons levenskracht. Het maakt ons krachtige wezens!
Seksuele energie is de goddelijk natuur van het leven dat door ons heen beweegt. Het is ons lichaam, hart en mind samen verenigd in een dans met de creatiekracht van het leven zelf. Wat is er heerlijker en spiritueler dan dat? 

Ik geloof krachtig dat we – om als soort te kunnen evolueren – de verhalen en verwondingen, die ons beschamen, gevangen houden en ons afgescheiden houden van onze bron, moeten los laten en helen. We moeten weer leren om onze seksuele energie te belichamen en in verbinding te brengen met ons hart. Dat zal zonder meer leiden tot meer mens-bewustzijn en dat zal zich uiten in gezondere manieren van zijn, handelen en verbinden.

Ik ben dan ook trots en blij om mijn nieuwste offering aan je voor te stellen: “The Source of Life”, een Movement Medicine verdiepingsweekend (met ceremonie) die je steunt om een (volgende) stap te zetten in de heling van je seksuele energie; Waarin je leert om je seksuele energie te belichamen en het te gebruiken als de levenskracht voor empowerment, creativiteit en heling, zoals het bedoeld was te zijn. Ongeacht je geschiedenis, leer je om jouw seksuele energie in te zetten als de potente kracht voor jouw heling in dit gebied, en het de basis te laten zijn voor gezondheid, geluk en creativiteit in alle gebieden van je leven.
Dit is krachtig sjamanistisch werk, dat geworteld is in de Movement Medicine Mesa. Er is geen naaktheid in dit weekend en je hoeft niet in fysiek contact met anderen te zijn. 

The Source of Life is op 18,19,20 juni in Bunnik of Utrecht. Meer informatie vind je op de website, daar kun je je ook aanmelden. The Source of Life – De beweging van het leven. (Op 15,16,17 oktober bied ik dit verdiepingswerk aan in Diest, België)

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *