Is MM iets voor mij?

Omdat dans tegenwoordig in allerlei vormen wordt aangeboden, vind je op deze pagina iets meer informatie om te bepalen of Movement Medicine iets voor jou is. Om zo mogelijke teleurstelling te voorkomen.

Movement Medicine is een sjamanistische dansvorm, geworteld in de aloude traditie van extatisch dansen. Het is een pratice (oefening), een gebed en een meditatie. Met de intentie om:
– De goedheid van het leven, de steun van community en het plezier van ritme en dans steeds weer te ervaren en te herinneren.
– Presence, Purpose en Power te cultiveren en te vergroten in de kern van je wezen
– de verbinding met jezelf, elkaar en al het leven te ervaren, te herstellen, te verdiepen
– veerkracht te vergroten
– gebroken spirit te omarmen, te leren dragen en in divine timing te (laten) helen.
– jouw medicijn te leren kennen, te belichamen en toe te passen in je dagelijks leven.

Of het nu een kort ritueel is, een weekend workshop of een langere ceremonie, er zijn altijd teachings, er is altijd begeleiding en er is altijd een structuur/opbouw. Teaching, begeleiding en structuur/opbouw zijn er op gericht om bovengenoemde intentie waar te kunnen maken. Binnen de structuur/opbouw heb je alle vrijheid om je dans te onderzoeken en te volgen.

We vragen aan je om in die structuur en teachings mee te bewegen en jouw dans te vinden, te onderzoeken en er gefascineerd door te raken. Dat betekent dat het niet de bedoeling is om je eigen contact-impro, tantric-dance, tango, ecstatic, biodanza etc. te beoefenen. En het is ook niet de bedoeling om heel innig of seksueel met elkaar te dansen.
Als dit te beperkend voor je voelt, weet dan dat 90% van de mensen die voor het eerst komen na afloop aangeeft dat ze ontzettend fijn gedanst hebben, en dat veel – ook doorgewinterde dansers – vaak zeggen dat ze in tijden, in jaren of soms zelfs nooit zo heerlijk gedanst hebben als deze eerste keer Movement Medicine.  

Heb je nog vragen, schrijf dan gerust een mail of spreek ons aan voor/na een ritueel of sessie.