Is MM iets voor mij?

Omdat dans tegenwoordig in allerlei vormen wordt aangeboden, vind je op deze pagina iets meer informatie om te bepalen of Movement Medicine iets voor jou is. Om zodoende teleurstelling te voorkomen.

Movement Medicine is een sjamanistische dansvorm, geworteld in de aloude traditie van extatisch dansen. Het is een pratice (oefening), een gebed en een meditatie. Met de intentie om:
– Presence, Purpose en Power te cultiveren en te vergroten in de kern van je wezen
– de verbinding met jezelf, elkaar en al het leven te ervaren, te herstellen, te verdiepen
– veerkracht te vergroten
– gebroken spirit te helen
– jouw medicijn te leren kennen, te belichamen en toe te passen in je dagelijks leven.

Of het nu een kort ritueel is, een weekend workshop of een langere ceremonie, er zijn altijd teachings, er is altijd begeleiding en er is altijd een structuur/opbouw. Teaching, begeleiding en structuur/opbouw zijn er op gericht om bovengenoemde intentie waar te kunnen maken. Binnen de structuur/opbouw heb je alle vrijheid om je dans te onderzoeken en te volgen.

De Refuge-rituelen, workshops en ceremonies zijn GEEN vrije dansruimtes, waarin je kan doen wat je wilt. En alhoewel we stimuleren om al je danservaring mee de dansvloer op te nemen, is het ook GEEN plek om contact-impro, tantric-dance, tango, ecstatic, biodanza etc. te beoefenen. Noch een plek om te komen jagen op een sexuele partner of sensueel/sexueel body-to-body met elkaar te dansen. En deze dansvloer is ook geen goede plek om je huidhonger te komen stillen, maar voel je vrij om elkaar na afloop te masseren, aan te raken of tegen elkaar aan of in elkaars armen te zitten. Uiteraard alleen bij wederzijdse toestemming.
En oh ja, we praten ook niet op de dansvloer!

Heb je nog vragen, schrijf dan gerust een mail of spreek ons aan voor/na een ritueel of sessie.